Karin Krog med Steve Kuhn & John Surman

Arrangementsinformasjon
Default file 1490184436

I år fyller den største bautaen i norsk jazzliv 80 år. Vi snakker selvfølgelig om Karin Krog, og det er med stor glede og ærbødighet Oslo Jazzfestival inviterer til en markering av dette i Universitetets Aula. På konserten har Karin Krog med seg sine mangeårige samarbeidspartnere som også har oppnådd legendestatus som musikere; den engelske saksofonisten John Surman og den amerikanske jazzpianisten Steve Kuhn.

Karin Krog har virkelig levd et liv i jazzens tjeneste. Hun var aktiv som jazzvokalist allerede i tenårene og ble rekruttert til å spille med gruppene til Kjell Karlsen og Mikkel Flagstad. På 60-tallet begynte hun å lede egne grupper, og det var her hun bl.a løftet frem den da ferske tenåringen Jan Garbarek. Mot slutten av 60-tallet begynte å Krog å stake ut to parallelle musikalske veier hun har holdt på siden den tid: den tradisjonelle, der hun tolker jazzstandarder, og den eksperimentelle, der hun i stor grad utforsker elektroniske virkemidler og effekter.

I tillegg til å løfte frem musikere som nevnte Jan Garbarek har Krog arbeidet for å samle jazzmusikere, mest markant ved å ta initiativ til å grunnlegge Norsk Jazzforum i 1965, som da var en ren musikerorganisasjon. Hun tok også kontroll over egen karriere og utgivelser og startet sitt eget plateselskap Meantime Records i 1987.

Krog har blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser. I tillegg til Oslo Jazzfestivals Ella-pris som hun ble tildelt i 2008 har hun fått Buddy-prisen i 1965, Oslo Kommunes Kunstnerpris i 1981, Gamleng-prisen i 1983 og Gamlengs veteranpris i 2014. Og som om ikke det var nok ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 2005.

Med en karriere så lang og rik som Krogs kunne man ramset opp sidevis med samarbeidspartnere, men to som har utmerket seg er John Surman og Steve Kuhn.  Den britiske saksofonisten John Surman ble i fjor kåret til Årets Europeiske Jazzmusiker av det Franske Jazzakademiet. Han har tidligere samarbeidet med musikere som Paul Bley og Gil Evans og en lang rekke kjente størrelser i tillegg til em omfattende solokarriere med bl.a en rekke innspillinger på ECM. At han i en del år har hatt (og har) samme adresse som Karin Krog her i Oslo, er kanskje mer ukjent for de fleste. Den amerikanske pianisten Steve Kuhn ble først kjent fra gruppene til musikere som Stan Getz og John Coltrane, men har siden primært ledet sin egen trio. Mange vil sikkert huske at han var forlovet med Monika Zetterlund og bodde og arbeidet i Stockholm fra 1968 til 1971. Hans tidlige samarbeid med Karin Krog resulterte i platen We could be flying i 1974.

Begge har tidligere vært å se på Nasjonal Jazzscene Victoria under Oslo Jazzfestival, Kuhn i 2015 med Krog som gjest og Surman i 2014 med Bergen Big Band.


Parkeringsmuligheter:
Vår offisielle samarbeidspartner Q-Park tilbyr gode parkeringsmuligheter i hele Oslo. Nærmeste parkeringshus er Q-Park Bankplassen. Bankplassen 1, 0152 Oslo.
jazz
jazzfestival
festival
oslo
oslo jazzfestival
oslojazz
jazzkonsert

Restriksjoner

Aldersgrense: Fri alder.

Nedsatt funksjonsevne:
Ta kontakt med Universitetets Aula på 22 85 95 55 eller booking-sentrum@admin.uio.no for spørsmål vedr. adkomst.

Ledsagerbillett:
Ta kontakt med Oslo Jazzfestival på 22 42 91 20 eller billetter@oslojazz.no

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes ikke.
NB: Det er ikke nummererte billetter og plasser.